Moodboard
Moodboard
Project: 
Dit plan voor de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Sauwerd staat in het teken van renovatie en verbouw. Ik heb mij voornamelijk gericht op het moderniseren van de kerkzaal en deze vervolgens te laten overvloeien in de hal. Mijn belangrijkste uitgangspunt voor het project was dat de kerk toegankelijk moet zijn voor iedereen. De doelgroep is van jong tot oud. De kerk wil graag groeien, natuurlijk in het aantal (jonge) leden maar ook meer met de tijd mee gaan, een vernieuwd kerkgebouw hangt hier nauw mee samen.
Concept en uitwerking: 
De belangrijkste ingreep is de doorbraak van de kerkzaal naar de hal. Sinds de muren zijn verwijderd oogt de kerk veel ruimer en lichter dan voorheen. Daarnaast zijn er frisse kleuren toegepast en door deze verandering is het interieur automatisch veranderd. De stoelopstellingen lopen nu met de verticale lijnen mee vanaf het podium tot de hal, waar indien nodig extra stoelen bijgezet kunnen worden. Een wens die de opdrachtgever al lang had.
Interieur en verlichting:
De nieuwe keuken is geïntegreerd in de nieuwe lijnen van het gebouw. De ingebouwde uitgifte balie biedt ruimte voor meer mensen om koffie te nuttigen. Door de multifunctionele ingreep kan de ruimte ook gemakkelijker worden gebruikt voor andere doeleinden zoals evenementen of exposities. Ik heb gebruik gemaakt van moderne en natuurlijke materialen. De eenvoudige tijdloze stoelen passen zijn gemakkelijke op te stapelen en passen in elk interieur. De statafels, lessenaar en wegrijdende kapstoppen zijn mobiel en kunnen gemakkelijk verplaatst worden. Het doel van het interieur was om het eenvoudig en mobiel te maken zodat de ruimte in een mum van tijd ongebouwd kan worden.
De verlichting is met zorg uitgezocht. De prachtige grote Artichoke design lampen zijn al een plaatje op zich, maar brengen nog net niet voldoende lichtopbrengst in de zaal. Daarom heb ik nog een aantal moderne wandlampen geplaatst op de lage wand aan de oostkant van de kerk. Deze lampen schijnen hun ligt zowel naar boven als beneden wat zorgt voor een een interessante verspreiding van het licht.
Terug naar boven